У Запоріжжі неповнолітні хлопці побили літного чоловіка

Мережею Інтернет шириться відео,  на якому підліток б‘є літню людину. Правоохоронці встановили автора відеозапису та ще одного учасника інциденту.

Ними виявилися двоє неповнолітніх хлопців-переселенців з тимчасово окупованої території Пологівського району.

Попередньо встановлено, що  9 квітня о 12:00 на одній із зупинок тимчасово непрацюючої дитячої залізниці 13-річний підліток наніс удари безхатьку, а його одноліток знімав протиправні дії товариша на його ж мобільний телефон.

Про це повідомляє Поліція Запорізької області.

Інформацію про цю подію внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Обох неповнолітніх доставлено до відділу поліції №4 Запорізького райуправління. У молодшого фігуранта правоохоронці вилучили гаджет, при  перегляді якого виявлено відео побиття чоловіка, яке вже розійшлося в соціальних мережіах. Відеозапис долучено до матеріалів кримінального провадження.

Правоохоронці провели з хлопцями та їхніми батьками роз’яснювальну бесіду щодо неприпустимості вчинення аналогічних дій.
У зв’язку з тим, що неповнолітній фігурант не досяг віку кримінальної відповідальності, до нього будуть застосовані примусові заходи виховного характеру.

Наразі вирішується питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За невиконання обов'язків щодо виховання дітей їм загрожує попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські закликають батьків бути пильними, відповідально ставитись до виховання молоді, слідкувати за поведінкою дітей в громадських місцях та роз’яснювати, які дії можуть призвести до відповідальності.