СБУ повідомила про підозру двом мешканцям Бердянського району, які пішли на співпрацю з окупантами

СБУ повідомила про підозру псевдозаступникам голови окупаційної «Чернігівської військово–цивільної адміністрації Бердянського району».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мешканці Бердянського району активно почали співпрацювати з окупантами з широкомасштабного вторгнення, за що й отримали фейкові посади в окупаційній «владі».

Перебуваючи на посадах вони змінили більшість працівників підпорядкованих установ.  На «звільнені» місця набрали однодумців. Всім, хто не погоджувались з діяльністю «нової влади»,  вони погрожували переслідуваннями та відправкою на «підвал», примушуючи до співпраці.

Колаборанти проводили агітаційні заходи у Чернігівському районі. На них вони переконували мешканців району у тому, що росія тут назавжди та закликали до підтримки та допомоги окупаційним військам.

Також зрадники, провели інвентарізацію об’єктів нерухомості для подальшої перереєстрації майна суб’єктів господарювання на баланс окупаційної влади. Окремо, була проведена перевірка нерухомості мешканців Чернігівської селищної територіальної громади, які виїхали на підконтрольну територію України. Усе майно, власники якого не з’явились   для реєстрації, підлягало «націоналізації»  у власність агресорів.

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.