Військові росії заселяються до будинків місцевих жителів Полог

Російські військові не пропускають українську гуманітарку, заселяються до будинків місцевих та відкривають російські навчальні заклади – така ситуація у Пологах.

окупанти частково запустили роботу центральної районної лікарні, де працюють деякі з місцевих лікарів, медичні сестри. Також відкрили у місті четверту школу, куди всупереч усім вимогам безпеки ходять діти.

"На території двох сіл Шевченкове та Григорівка теж відкрили ще дві школи. Тобто десь близько 300 дітей за списком навчаються за російськими програмами. Є електроенергія, вода. Працівники водоканалу, що залишилися, намагаються максимально відновлювати подачу води та електроенергії. Газу немає з травня" .

До початку повномасштабного вторгнення у Пологівській територіальній громаді проживало понад 30 тисяч осіб. Поки що залишається 10-11 тисяч.

"По місту з 20 тисяч залишилося десь 4-5. По селах залишилося більше, особливо ті села, де невеликі військові дії: Семенівка, Григорівка, Басань, Тарасівка. З Поліг, Костянтинівки, Інженерного, Багатого, Новокарлівки та Українського виїхало дуже багато людей. Загалом, ми вважаємо, що з громади 67 % виїхало, 33% залишилося”.

Про це повідомляє міський голова Юрій Коноваленко