Мелітопольцям загрожує мобілізація - що відомо зараз

Референдум для галочки проведено, а тепер пішли у хід справжні причини "історичного возз'єднання". Мелітопольців незабаром призовуть на фронт.

Наразі загарбники активно готують примусову мобілізацію, щоб сформувати "добровольчі" батальйони. Як вам перебіг?

Хоча все очевидно - російській армії терміново потрібен ресурс, і поповнити його вони зібралися за рахунок окупованих територій. За планами рашистів кілька тисяч "добровольців" потрібно зібрати до 10 жовтня. Як стало відомо РІА Мелітополь із власних джерел, "добровольцям" у Мелітополі обіцяють одноразові відкупні у розмірі 5 тисяч доларів, і зарплату, якщо, звичайно, "добровольець" встигне її заробити...

До речі, у мережі вже з'явився документ, у якому прописано план інформування щодо проведення примусової мобілізації. Так, зокрема, є розпорядження колаборанта з Херсонської області Сальдо про мобілізацію співробітників підприємств та закладів охорони здоров'я, а саме випускників військово-медичних вишів та лікарів з досвідом бойових дій.

Першими забиратимуть із місць роботи, списки сформовані. У той же час не радують вести і з окупованого Бердянська. Місцеві жителі повідомляють, що тим, кого записали у "добровольці", відмовитись немає можливості. Максимум, що можна - знайти "добровольця" замість себе.

А на зауваження, що загарбники обіцяли звільнити від мобілізації жителів окупованих територій, "визвольники" лише сміються. Ситуація патова. Єдина можливість для мелітопольців уникнути добровільно-примусової мобілізації у ворожі війська - залишити окуповану територію і якнайшвидше.