СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі депутату міськради Мелітополя

СБУ оголосила підозру черговому колаборанту, який погодився стати до лав окупаційної «военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

Про це повідомляє Запорізька ОВА.

СБ України встановила, що депутат Мелітопольської міської ради, добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Його призначили заступником начальника департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства «военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

«Новоспечений керівник завзято взявся прислуговувати своїм господарям, але більш за все він хотів виправдати високу «довіру» та разом зі своїм начальником, який раніше отримав підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, прийняв учать у знятті Державного прапора України на центральній площі міста та видаленні державної символіки України з адмінбудівель», йдеться в повідомленні.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.