Черга з 400 машин: У Василівці окупанти перешкоджають виїзду людей на підконтрольну Україні територію

Військові рф блокують проїзд через окуповану Василівку, зупиняють сотні машин на кілька днів.

Про це в етері телеканалу «1+1» повідомив очільник Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Періодично закривають виїзд через єдиний коридор, який по трасі Харків-Сімферополь, через окуповану Василівку. Це проходить з певною періодичністю. Зупиняють великі колони з 300-400 автомобілів на 4-5 днів. Люди стоять і чекають в жахливих умовах. Окупанти інколи вимагають за проїзд гроші, ускладнюють виїзд з окупованих територій»,  - розповів очільник області.

Зазначається, що не завжди працює зв’язок, а окупанти тим часом намагаються поширити свої мобільні сервіси. Поводять себе як терористи, здійснюють тиск на населення та підприємців, крадуть людей та мародерять, вивозять зерно.

Як повідомляє "Суспільне", станом на сьогоднішній ранок, поблизу Василівки знаходилося близько 400 машин, які хочуть проїхати на підконтрольну Україні територію. Переважна кількість серед пасажирів авто – жінки, серед яких є й вагітні, діти та літні люди з інвалідністю.

«Людям немає куди діватися, вони хочуть потрапити до Запоріжжя. Наприклад пляшка 1.5 л води вартує 75 грн, один пиріжок 35 грн. Дорого, враховуючи те, що у людей немає грошей і ніде їх зняти (з банкомата – ред.). Дехто з людей у дорозі знаходиться 4-5 добу. У кожній машині – своя історія, всі хочуть виїхати на підконтрольну Україні територію», - розповіли очевидці журналістам видання.

Після 20 години люди намагаються не виходити з машини через постійну небезпеку обстрілів.

За попередньою інформацією, в день окупанти пропускають до 60 машин, частину з них повернули назад.