Всеукраїнська акція «Традиції українських військових та козацьких прапорів» завітала до Донеччини

З 19 серпня по 11 вересня на Донеччині відбувалася Всеукраїнська патріотична  акція  “ЧЕСТЬ ТА ГІДНІСТЬ. ДЕРЖАВНІ ТА ВІЙСЬКОВІ СИМВОЛИ В УКРАЇНІ - ТРАДИЦІЇ НАРОДУ”, яку проводила ВМГО «Асоціація інтернів Верховної Ради України» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Як повідомили організатори акції, цей захід вже втретє крокує районами Донецької області. У попередні роки з історією мілітарніх прапорів вже ознайомилися  у Краматорську, Дружківці,  Бахмуті, Маріуполі та  в невеличких селах і містечках прифронтової зони Донеччини. Цього року вона проходила в Покровську,    місті Волноваха  та Дружківка.

Для школярів та молоді Донеччини організатори показали   фільм про історію  українського Державного прапору, провели лекцію про міліарне прапорництво та екскурсію по експозиції, на якій була представлена колекцією українських прапорів від часів Київської Русі до сучасності: княжі стяги, хоругви та прапори часів Козаччини, бойові прапори часів визвольних змагань 1917 – 1920 рр., сучасні бойові прапори (копії).

Організаторам вдалося привернути увагу відвідувачів до питань відродження українських традицій, розказати молоді прифронтової зони про маловідомі сторінки історичного минулого нашої країни та показати традиційну українську військову символіку, яка має тисячолітню історію. 

До проведення акції були залучені школярі та молодь, працівники культури та освіти, громадськість.