Огляд фронтів на початку березня

Зібрали воєдино найважливішу інформацію з кожного з напрямів.

Зіткнення продовжуються на всіх ділянках фронту. Їхня інтенсивність зростає від Херсонської області до Запорізької та доходить до свого піку в Донецькій та Луганській областях. Де основною точкою концентрації сил та засобів окупантів продовжує залишатися Бахмут. Місто знаходиться в підлозі оточенні, війська Росії намагаються його відрізати від шляхів постачання, але поки командування ЗСУ вважає за доцільне продовжувати оборону міста, вважаючи це більш вигідним, ніж перехід на нові рубежі оборони.

Про вигідніші висоти для ЗСУ йшлося не раз і на зображенні ці перепади добре видно.

Війська РОВ сконцентрували тут максимальну кількість сил і коштів, тому ситуацію на цій ділянці описують як стабільно важку. Але шляхом оборони Бахмута продовжують перемелюватись війська противника, які могли б опинитися на інших напрямках. Де окупанти також розраховували на успіхи у продавлюванні оборони ЗСУ. На кожному з напрямків були накопичені жива сила та техніка. І це і є той самий «наступ Росії» і йде воно з 15 січня.

Луганська область

РФ посилила кількість атак від Сватого до Кремінної та Білогорівки, але там вони щоразу успішно відбиваються. І наступальний потенціал окупанти втрачають з кожним днем.

Донецька область

Аналогічно бахмутському повзучому наступу окупаційні війська Росії намагалися повторити в районах Авдіївки та Мар'їнки. Але успіху там не вміли. Атаки тривають і противника щоразу відкидають на раніше зайняті ним рубежі.

Найбільш яскравим прикладом є оборона Вугледару. Де за 3 тижні безперервних атак окупанти втратили понад 137 одиниць важкої техніки, більшість з яких – танки.

Розвідки інших країн та аналітики назвали це найбільшою танковою поразкою Росії. Хоча на думку росіян саме в танкових проривах їхня сила.

Але техніки схоже на цей напрямок вже немає і в хід пішли малі піхотні групи без будь-якого прикриття техніки і слабкої підтримки артилерії. І поки що їх успішно утилізує українська артилерія. А що робити коли і жива сила закінчиться, і техніки немає?

Запорізький напрямок

Тут це питання поки що собі не ставлять. До лінії фронту було підтягнуто 9 БТГр, які потім посилили до 11 БТГр. Але це лише за живою силою, а ось за технікою некомплект від 40 до 60%. Намагалися промацувати оборону під Оріховим, після неуспіху намагалися під Гуляйполем. Але найбільш вірогідним сценарієм все ж таки вважають спробу наступати на Оріхів.

З огляду на стратегічний і тактичний геній рашистких полководців, то на цьому напрямі швидше очікують повторення сценарію Вугледара: знищена техніка, якась кількість «м'ясних хвиль».

 

А що потім?