Війна РФ проти України російські окупанти нашпигували боєприпасами українські школи у Запорізькій області

Російські окупанти мають намір знищувати українські школи та навчальні заклади, а щоб виправдати свої злочини, знімають “правильні” пропагандистські сюжети.

Так, у Запорізькій області росіяни в приміщеннях покинутих навчальних закладів розміщують не лише особовий склад, а й складають боєкомплекти, інформує Центр національного опору при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Склади створюють у підвалах прифронтових шкіл Василівського району.

Заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко заявив, що російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення пошкодили в Україні тисячі навчальних закладів, а сотні – повністю зруйнували. Наразі на підконтрольній українському уряду території працюють 12 902 школи. За межами держави перебувають 516 тисяч дітей шкільного віку, але раніше ця цифра складала 620 тисяч.

Зазначимо, що агресори розшукують дітей, які навчаються в українських онлайн-школах.

Російські школи, відкриті окупантами на тимчасово захоплених територіях, просувають свою пропаганду, обмежують доступ дітей до реальних знань, занурюючи в світ ” російського світу ” . Дітей на захоплених територіях русифікують та нав’язують їм світогляд Кремля та російське бачення історії.

Нагадаємо, щоб покрити дефіцит кадрів на тимчасово захоплених територіях України, російські окупанти відправляють до шкіл вчителів з Дагестану. Росіяни поставили за мету русифікувати українських дітей. Нині вони активно займаються пропагандою у школах Мелітополя.