Внаслідок ворожої атаки по Запоріжжю загорівся житловий будинок, є постраждалі

Сьогодні вночі ворог знову здійснив ракетну атаку на Запоріжжя. Відомо щонайменше щодо п’ять прильотів по місту. Уражені об’єкти інфраструктури.

Одна ворожа ракета влучила в житловий сектор Запоріжжя, внаслідок чого в багатоквартирному будинку виникла пожежа.

Постраждало 9 людей. Одну людину госпіталізовано. На превеликий жаль, одна жінка загинула.

Жертв могло бути більше — подяка нашим рятувальникам.

Ще у дев‘яти багатоквартирних будинках повилітали шибки. Вибито вікна та зруйновано дахи у приватних будинках.

Окрема подяка силам протиповітряної оборони, які збили ворожу ракету. Уламки снаряда впали поза містом. Постраждалих від уламків немає.

Про це повідомили голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух та секретар Запорізької міської ради.

— Зруйновані будинки, понівечені життя. Окупант намагається нас залякати, окупант намагається нас вбити. Але ворог вже приречений, — написав Олександр Старух у своєму телеграм-каналі. — Тримаймося, допомогаємо один одному.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі Анатолій Куртєв, мешканці будинку, у якому була пожежа, мали змогу перечекати ніч у комунальному автобусі, який було використано як пункт обігріву. Тим людям, які залишилися без житла, влада запропонувала поселення у найближчому дитячому садку.

Зараз на місцях працюють комунальні служби та представники райадміністрації.

Як рятували людей на пожежі повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС України у Запорізькій області:

— В результаті чергового ракетного удару ворожа ракета влучила в триповерховий житловий будинок в одному з районів міста. Внаслідок чого сталося руйнування будинку та загоряння двох квартир. Рятувальники оперативно загасили вогонь та провели пошуково-рятувальні роботи.

У ході пошукових робіт бійці ДСНС виявили тіло жінки без ознак життя. Також за уточненою інформацією 9 громадян отримали легкі травми, яким медики на місці події надали допомогу. Одного з травмованих госпіталізували, усі інші від подальшої госпіталізації усі постраждалі відмовилися.