СБУ оголосила підозру за незаконну конфіскацію зерна гауляйтеру окупантів з Енергодара

СБУ повідомила про підозру депутату Енергодарської міськради, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом, очоливши так звану «військово-цивільну адміністрацію із центром у місті Енергодар». Посадовцю загрожує кримінальна відповідальність за незаконний  вивіз 140 тонн зерна на територію окупованого Криму і Краснодарського краю росії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Андрій Шевчик працював над встановленням окупаційного режиму, видавав злочинні розпорядження, які дозволили окупантам забирати активи українського бізнесу на тимчасово окупованих територіях.

Пособник окупантів “скасував” всю структуру виконавчих органів влади Енергодарської міської ради і “затвердив” роботу “адміністрації Енергодара”. До складу нової структури входили представники незаконних військових формувань і російські військовослужбовці.

17 травня колаборант видав розпорядження про обов’язкову передачу окупаційні владі майна і зерна аграрних підприємств. 140 тисяч тонн зерна було вилучено у законних власників і вивезено до окупованого Криму та портів у Краснодарському краї росії.

Наразі Шевчику оголошено підозри у колабораціонізмі (ч.8 ст.111-1 ККУ), пособництві державі-агресору (ч.1 ст.111-2 ККУ) і порушенні законів і звичаїв війни (ч.1 ст.438 ККУ).

Фото

Фото2

Фото3

Фото4